(H)eerlijk rundvlees

Het vlees

Het vlees van onze Hereford koeien is een delicatesse op zich; hiervoor zijn een aantal redenen.

Het vlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heen lopen. Deze smelten tijdens het bakken/ braden en geven het vlees een extra malse, sappige smaak. U hebt daardoor bij de bereiding van het vlees minder vet nodig. Hierdoor smaakt het vlees “zoals het vroeger smaakte”, lekker mals en sappig.

De runderen groeien langzaam. Pas na ca 3 jaar worden de koeien geslacht. Ook krijgen ze alleen gras, dus geen mais en geen krachtvoer. Dit draagt bij aan een volle smaak van het vlees.

Voor het slachten krijgt de koe bij de slager eerst enkele dagen rust, voordat het geslacht wordt. We vinden dat hiermee het dier maximaal gerespecteerd wordt. Vervolgens laten we het karkas tot 2 weken gekoeld rijpen, net zoals het vroeger gebeurde, om een nog betere smaak en malsheid te verkrijgen. Na het uitbenen wordt het vlees vacuümverpakt en vervolgens snel ingevroren; zo is het lang houdbaar en blijft het bij het ontdooien mals.

De ambachtelijke slager gebruikt bij het klaarmaken en bereiden van het vlees geen onnatuurlijke toevoegingen. Het vlees in de vleepakketten is glutenvrij.