(H)eerlijk rundvlees

Kalteren Herefords

Onze boerderij bevindt zich in de buurtschap Kalteren, ten westen van het esdorp Diever. Diever ligt in Zuid-West Drenthe. Omdat we de Hereford koeien hier lokaal houden en ze alleen gras uit de streek eten, hebben we voor de naam Kalteren Herefords gekozen. Zo zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We boeren graag dicht bij de natuur. We vinden dat een koe is gemaakt om grof gras te eten, daarom is dat wat we ze geven. Dat wordt beloond, want onze dieren hebben een grote natuurlijke weerstand. We enten de dieren niet en het gebruik van medicijnen of antibiotica is ook zelden nodig. Hierdoor groeien ze niet snel, maar juist in hun eigen natuurlijke tempo, waardoor heerlijk mals vlees ontstaat.

We houden de dieren op een diervriendelijke manier. Een groot deel van het jaar lopen de koeien, met hun zogende kalfjes, dag en nacht lekker buiten op Kalteren. ‘s Winters verblijven ze binnen in de potstal, lekker in het stro. Hier hebben ze voldoende ruimte voor natuurlijk gedrag. De stalmest die zo ontstaat wordt in het voorjaar uitgereden over het eigen land, de natuurlijke kringloop. Hierdoor ontstaat ouderwets veel humus in de grond, wat de grond verrijkt, de zogenaamde “oude kracht”.

We bieden u graag een (h)eerlijk stukje vlees aan van de streek, diervriendelijk en lokaal geproduceerd. Dus geen tussenhandel of tussenbewerkingen, rechtstreeks van de boer naar de consument.